Caffe Nero Mobil Entegrasyonu

Starbucks ile Türkiye'de bir anda sahiplenilen "Kahve Zincirleri" şu anda pazardan pay almaya çalışan birçok büyük oyuncuyla birlikte büyümeye devam ediyorlar. Bu zorlu mücadelede Gloria Jeans gibi elenenler olurken, Kahve Dünyası gibi pazarın yerel marka lideri olmayı başaranlar, Caffe Nero gibi hem kalite hem de hizmet anlamında Starbucks'a alternatif hale gelenler de bulunuyor.

Her ne kadar farklı türde kahve çekirdeklerini öğütüp, farklı şuruplarla karıştırsalar da günün sonunda aslında tüm bu zincirlerin ürünleri arasında çok büyük farklar bulunmuyor. Hal böyleyken farklılaşmak adına gelen yenilikçi hamleler de birbirini izlemeye devam ediyor. Starbucks'ın Kart sistemini buna örnek gösterebiliriz. Başlarda sadece ilk sahip olduğunuz zaman bir küçük içecek avantaj sağlayan ve bunun dışında herhangi bir fonksiyonu bulunmayan bu kart, şu anda ise 15 ziyaret sonunda sizi sabrınızdan dolayı bir küçük boy içecek ile ödüllendirme görevini üstlenmiş durumda. Aslında diğer birçok konuda sektör lideri olmayı başaran Starbucks'ın bu yeniliği konumlandırma konusunda doğru adımları henüz atamadığını söylemek yanlış olmaz herhalde.

Öte yandan daha oturmuş bir promosyon sistemi bulunan sektörün bir diğer büyük oyuncusu Caffe Nero ise müşterilerinin alışık olduğu ve halihazırda işleyen 9'lu damga sistemini mobil uygulama haline getirerek ilgi çeken bir yeniliğe imza attı. Bilmeyenler için Caffe Nero'dan aldığınız her içecek karşılığında üzerinde 9 boş alan bulunan kartınıza bir damga hakkı kazanıyordunuz ve 9 damgayı tamamladığınızda bir içecek hakkınız doğuyordu. Yeni mobil uygulamayla birlikteyse damganın yerini QR kod, kartın yerini ise telefonunuz alıyor.

Android Play Store veya Apple App Store'dan edinebileceğiniz uygulamanızı alışverişiniz sırasında çalıştırıp damga bölümünde bulunan size özel QR kodu baristaya göstermeniz gerekiyor. Barista bu kodu okuttuğunda uygulamanın içerisinde Sanal Nero Kart'ınıza bir damga otomatik olarak ekleniyor. 9 damgayı tamamladığınız zaman ise baristaya bunu belirtip QR kodunuzu okutarak promosyon kahvenizi alabiliyorsunuz. Uygulamanın içerisinde ayrıca Caffe Nero ürünlerine ait detaylı bilgiler ve çevrenizdeki Caffe Nero lokasyonlarını listeleyen bir Mağazalar bölümü de bulunuyor.
Bu yenilikçi hamle Caffe Nero'nun ziyaretçilerini arttırabilir mi bilemeyiz ancak akıllı telefonların ve mobil iletişimin hızla arttığı bu dönemde çok yerinde bir hamle olduğunu kabul etmek gerekiyor. Uygulamayı indirmek için: Android & iPhone.