Girişimcilik Master Programı Oluyor

"Girişimcilik", "Melek Yatırımcılık", "Kuluçka Merkezi" gibi kavramların hızla yükseldiği ülkemizde bu alana yapılan yatırımlar da yavaş yavaş sivil insiyatiflerle kısıtlı kalmaktan çıkıp sorumluluk alması gereken kurumların iş planlarında yer etmeye başlıyor. Bu yatırımların öncü örnekleri olarak "Avea Kuluçka Merkezi", Turkcell ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile ilerleyen "Girişim Fabrikası" ve özel bir girişim olan "Viveka İnkübasyon Merkezi" verilebilir. Bir yandan imkanlar bu şekilde artarken diğer yandan önemli bir sorun baş göstermeye başlıyor ki o da hazırlıksız girişimciler. Bu kesimi genelde iyi bir fikri olan ancak o fikrin sağlıklı hayata geçebilmesi için gerekli tüm adımları ya takip etmeyen, yada her adımı hakkıyla atabilmesi için gerekli birikim yada ekibe sahip olmayan, çoğunlukla yeni mezun gençlerden oluşan girişimciler olarak tanımlayabiliriz.

Bu açığı fark edip kapatmaya çalışanlar da var tabii. Bu zamana kadarki en güzel örneklerinden biri hem girişimciler ile yatırımcıları buluşturan, hem de düzenlediği eğitici oturumlar ile girişimcilerin doğru adımları atmasına yardımcı olan etohum oluşumuydu. Etohum'un bu konudaki en büyük destekçilerinden olan Özyeğin Üniversitesi ise bunu bir adım daha öteye taşıyarak, baştan sona tüm süreci bir eğitim programına oturtarak "Girişimcilik Master Programı"nı açtığını duyurdu. Girişimci ve Akademisyenlerin birlikte kurdukları bu programa katılan öğrenciler hem bir girişimcinin bilmesi gereken finans, pazarlama, hukuk gibi alanlardaki detayları öğrenirken, hem de mentorluk sistemi sayesinden bu süreci gerçek bir girişimle tamamlama imkanı bulacaklar.

12 ay olarak planlanan programda öğrenciler üç temel başlık altında "Girişimcilik Temelleri", "İş Kurma ve Geliştirme" ve "Uygulama" ile ilgili ders ve atölyelere katılacaklar. Dersler Altunizade Kampüsünde ağırlıklı olarak Cumartesi günleri gerçekleşecek. Tüm dersler sonrasında internet üzerinden tekrar izlenebilir olacağı gibi, bazı dersler canlı olarak da yayınlanabilecek. Özellikle iş kurma ve uygulama aşamalarında başarılı girişimciler öğrencilere birebir mentorluk yapacak, sene sonundaysa yıl boyunca hazırlanan fikir ve çalışmaların danışma kurulu ve yatırımcılara sunma imkanı verilecek.

Program ile ilgili diğer tüm detaylar için aşağıdaki sunumu ve linkleri inceleyebilirsiniz. Özellikle bir veya daha çok girişim fikri olan ama bunları doğru bir şekilde hayata geçirmek isteyen adaylar bu programı bir fırsat olarak değerlendirebilirler.