İnteraktif Klip Deneyimi: 4 Oda 1 Klip, Seçin İzleyin

Microsoft ve 41!29? ortaklığında Bedük ile birlikte hazırlanan Türkiye'nin ilk HTML5 klibi Disco Breaker'dan daha önce bahsetmiştik. Web sitesi üzerinden yayınlanan klip uyum içinde açılan onlarca pencereyle kullanıcılara değişik bir klip deneyimi yaşatırken ayrıca HTML5 teknolojisine de oldukça vurgu yapıyordu.

Son birkaç gündür ise dünyaca ünlü müzik grubu Red Hot Chilli Peppers dijital dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Yine web üzerinden kullancıları değişik bir deneyip yaşatmayı amaçlayan çalışmada Bedük'ün klibinden farklı olarak etkileşimin üzerinde bolca durulmuş.





Grup elemanlarından her birinin farklı odalarda yer aldığı bir kurguda çekilen klibin müzik kanallarında yer alan hali yukarıdaki gibi. Dijital dünyada ses getiren versiyon ise flash tabanlı olarak hazırlanmış. Başlat butonuna bastıktan sonra klip devam ederken klavyenizin yön tuşlarını kullanarak odalar arasında geçiş yapmanız, yaklaşıp uzaklaşmanız mümkün. Bunun dışında klibin, daha doğrusu odaların içerisinde etkileşime girebildiğiniz objeler de bulunuyor. Odalarda bulunan abajur, poster, kafes gibi birçok objeye tıklayarak kamera arkası görüntülere ve çekimlerden fotoğraf karelerine ulaşabiliyor, bunları inceledikten sonra kapatıp klibe kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

RHCP'ın atlamadığı bir diğer önemli nokta ise çalışmanın kolayca paylaşılır olması. İnteraktif klibi isterseniz aşağıdaki gibi sitenize kolayca entegre edebilir, yada üzerindeki butonları kullanarak Facebook ve Twitter'da paylaşabilirsiniz. Yeni bir dönemin başlangıcı olabilecek bu çalışmayı dilerseniz aşağıdan, dilerseniz orjinal kaynağından (http://redhotchilipeppers.com/news/301-look-around-interactive-video) deneyimleyebilirsiniz.